‘winnaar’ San Francisco RES

Sinds november 2017 heb ik de knappe hengst San Francisco RES (v. St. Moritz) in training staan. Via Joyce Szozda is hij bij ons op stal gekomen en Joyce is zelf afgelopen zomer nog Nederlands kampioen geworden met hem in de klasse L1.

Ik heb hem in november voor het eerst uitgebracht in de klasse Z1 en dit verliep zo goed (dik 71%) dat we hadden besloten hem ook tijdens de kringkampioenschappen te laten zien. Ook deze proef wist hij te winnen (68.46%) waardoor we als eerste afgevaardigd waren om de Overijsselse kampioenschappen te rijden. En opnieuw deed San Francisco RES ontzettend z’n best en wist hier ook het kampioenlint mee naar huis te nemen met 69.19%!

6 weken later pas stond het NK gepland. Daarom hadden we tussendoor nog 1 wedstrijd uitgezocht om wat kleine dingen uit te proberen in de ring. Beide proeven wist hij weer te winnen in de mooie accommodatie van Vorden.

We hadden hard getraind en San Francisco stond er erg fijn aan de weken voor het NK en tijdens het NK zelf ook. Helaas slopen er tijdens de proef een aantal foutjes in die je tijdens dit soort wedstrijden niet kunt permitteren, waardoor we 12e van de 30 deelnemers werden met 64.56%. Iets teleurstellend, maar nog steeds tevreden als we bekijken hoeveel progressie hij al had gemaakt in zo’n korte tijd.

Afgelopen week heeft hij zijn eerste zz-licht proef gelopen. Opnieuw wist hij te winnen met een prachtig percentage van 67.57%

Al met al een fantastisch paard met een fantastische instelling:)