Hubertha R wint bronzen beeld!

Na een tijdje wedstrijd pauze te hebben gehad, stonden de eerste selectie wedstrijden weer op het programma. Vorige week mocht Hubertha R mee naar de Lutte waar ze fijne Z1 proeven liet zien die gewaardeerd werden met twee keer dik 68% en daarmee wisten we 2 keer het oranje lint binnen te slepen!

Afgelopen week stond Saasveld op de agenda. Op de vrijdag liep Hubertha opnieuw 2 goede proeven en werden ook deze keer weer met mooie punten gewaardeerd door de jury. Met 68% en 67% waren we de winnaar van beide Z1 proeven. Ivano maakte op dezelfde dag z’n Z2 debuut en dit verliep al best goed. Hij heeft een fijne instelling en is al best stabiel in de ring. De jury was erg over hem te spreken en vond het een fijne proef om naar te kijken. Met bijna 69% en een oranje lint op zak waren we dan ook erg tevreden. Ik had er voor gekozen om 1 proef te rijden want 2 dagen later zou hij opnieuw de ring in moeten.

Op zondag was de 2e selectie wedstrijd. Opnieuw mochten we afreizen naar Saasveld. Hubertha had helaas wat spanning en dat uitte zich met name in het galop gedeelte. Hierin kregen we helaas in beide proeven 2 dikke fouten. De merrie loopt fantastisch, dus we hadden alsnog mooie percentages van 66 en 67. Hiermee werden we 4e en 2e. Naast de normale prijzen die er te winnen vielen, werd er ook een bronzen beeld uitgereikt voor de beste Z combinatie. Met een close finish met 1 van mijn leerlingen trokken Hubertha en ik uiteindelijk aan het langste eind en wisten we dit prachtige bronzen beeld binnen te slepen.

Ivano was zondag wat fris en daardoor niet helemaal gehoorzaam in de 1e proef. De score bleef hangen op 64% en een tweede plek. De tweede proef heb ik er dan ook voor gekozen om iets brutaler te rijden en dat pakte goed uit. Hij won deze proef met bijna 68%!!

Al met al super tevreden en blij met de progressie van beide paarden.