Almelose Ruiterdagen

Vanaf vrijdag 13 juni werden er volop proeven verreden op het mooie terrein van de Almelose Ruiterdagen. Het eerste weekend stond in het teken van de pony’s, waar ik meerdere leerlingen had rijden. Zo reed Maybrett Schreur met haar nieuwe pony Winston in de klasse M2 zeer succesvol mee. Ze werd een keer 2e, een keer 3e en 2 x 4e! Door deze mooie resultaten mocht ze ook nog deelnemen aan de finale, waar ze een nette 7e plaats wist te bemachtigen. Ook Anne van Otten wist zich meerdere keren met 2 pony’s bovenaan in de uitslagenlijst te rijden. Met de pony Red line reed ze 2 keer over naar een 3e plaats en kon zich hiermee meteen kringkampioen van de klasse L2 noemen. In de klasse Z1 kwam ze nog aan start met haar andere pony Hamilton. Hiermee werd ze in een sterk deelnemers veld heel netjes 3e en kwam ze een keer in het middenveld terecht. Met deze pony werd ze reserve kampioen van de klasse Z1. Als laatste reed ook Savannah Brandes zich goed in de kijker. Zij werd met de jonge pony Lyamba in de klasse B een keer 2e, een keer 5e en een keer 7e en mocht met deze resultaten door naar de finale. In de finale reed ze zichzelf naar een super 2e plek! Savannah werd ook nog eens dubbel kringkampioen. Zowel in de klasse B met Lyamba als in de klasse Z1 met haar pony Prince. Erg trots op de goed presterende leerlingen dus!

Vanaf maandag 16 juni mocht ik zelf de ring betreden, en dit met Meybooms Limbo (Adam) in de klasse Z2. We gingen helaas wat voorzichtig de ring door en maakte daarnaast ook nog enkele fouten, wat ons helaas niet hele hoge punten opleverde, zo werden we een keer 3e met 206 punten en een keer 8e met 213 punten. Dinsdag mocht Adam nog een proef lopen en dit leverde ons winst op met 231 punten! Woensdag was de beurt aan Bianco-d. Hij liep hier zijn derde wedstrijd in de klasse zz-licht en laat in deze proeven al hele mooie stukken zien, maar we maken helaas nog teveel foutjes zodat hoge scores nu nog uitblijven. Wel werden we heel netjes een keer 1e met 227 punten en super leuk commentaar van de jury, en een keer 16e met precies 60%.
Donderdag mocht Adam nog 1 keer mee om 2 proeven te lopen. We gingen nu een stuk brutaler de ring in wat natuurlijk ook risico met zich meebrengt. De eerste proef verliep nog niet helemaal naar wens, maar we werden hier toch mooi 3e met 222 punten. De tweede proef was vooral het drafgedeelte erg goed, maar helaas durfde de jury niet hoger te gaan zitten dan een 7. In deze proef bleef de score dan ook hangen bij 215 punten, wat ons een 5e plek opleverde.
Zaterdag liep bianco nog 2 zz-licht proeven wat beide proeven in winst werd omgezet. Hij liep mooie scores bij elkaar van 224 en 225 punten! Super om te voelen hoe dat paard zich nu begint te ontwikkelen!
Adam mocht als afsluiter nog de finale proef lopen op zondag. We gingen als 8e combinatie door van de 12 en we werden uiteindelijk 2e! Super tevreden mee! we wonnen hiermee een mooi geldbedrag en een erg mooi stang en trens hoofdstel van Sommer! Al met al een mooie succesvolle 1.5 week voor zowel mezelf als voor een aantal leerlingen!

foto (2)

Anne van Otten Met Hamilton

foto (3)

Maybrett Schreur met Winston