Adam behaald topscore van 72% tijdens debuut zz-licht

Zowel vrijdag 19 september als zaterdag 20 september, zijn Adam en Bianco-d, mee geweest naar het mmoie terrein in Haaksbergen, waar er gestreden werd om de Zilveren Ster.
Vrijdag mocht Bianco als eerste van de twee van start in de klasse ZZ-Licht. Na een hele tijd wedstrijdpauze, had hij nu dan ook extra last van wat spanning in de ring. Hij gooide een paar keer zijn hoofd omhoog waardoor de punten helaas niet hoger uitkwamen dan 61.14%. De tweede proef wisten we al heel wat relaxter door te komen en kregen we een nette lijst met veel zevens en een enkele keer een 8. Met een percentage van 65.14 wonnen we deze proef. Voor Adam was het zijn debuut in deze klasse en is eigenlijk nog net iets minder bevestigd in de oefeningen dan Bianco. Toch liep hij al heel stoer de twee zware proeven door. We kregen van één jury zelfs 72% toebedeeld en daarmee kwamen we dik op een eerste plek terecht!! De andere proef kregen we een score van 64.28% en daarmee kwamen we op een derde plek terecht. Super tevreden over de eerste dag.
Zaterdag had ik er voor gekozen om Bianco weer als eerste te starten. Hij voelde alweer beter dan de dag ervoor en gaf me een heel goed gevoel tijdens de proeven die hij liep. De eerste proef werden we 2e met 64% en de tweede proef wonnen we met 68.57%! Een hele mooie score in dit grote deelnemersveld! Adam was ook al wat minder gespannen en vond ik nog weer een stukje fijner lopen dan vrijdag. De eerste proef won Adam met 65.14%. De tweede proef was haast hetzelfde maar helaas vond de jury dat hij te strak in z’n lichaam was en kregen veel te lage punten naar mijn mening. Al met al twee hele succesvolle dagen voor deze fantastische lieve en super bewegende paarden! Op naar het binnen seizoen:)

bianco 2

Bianco-d

adam galop

Adam